Titel Het nachtleven van Scheveningen
Kunstenaar Louis Christiaan Kalff
Jaar 1930

Het nachtleven van Scheveningen

Het nachtleven van Scheveningen is een omslag van een brochure. Deze brochure bestaat uit vier afzonderlijke tekeningen van aantrekkelijke en modieus geklede jonge vrouwen, die elk een van de Scheveningse genoegens voorstellen: het Zeebad, de Boulevard, het nachtleven en de natuur die de badplaats omringt.

Louis Christiaan Kalff

Louis Christiaan Kalff (Amsterdam, 14 november 1897 – Waalre, 16 september 1976) was een Nederlands grafisch vormgever. Zijn vader was hoofdredacteur van het Algemeen Handelsblad. Na een HBS-opleiding studeerde Kalff aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus Amsterdam (nu de Rietveld Academie) en aan de Technische Hogeschool in Delft.

In 1925 ging Louis Kalff bij de reclameafdeling van Philips in Eindhoven werken. Onder zijn leiding werd in 1929 het Lichtadviesbureau (LIBU) opgericht. Hij nam deel aan de wereldtentoonstellingen in Barcelona, Antwerpen, Brussel en Parijs. Kalff was de ontwerper van het Philips-beeldmerk. Daarnaast ontwierp hij als freelancer affiches en reclamedrukwerk voor de Holland-Amerikalijn, Calvé, Zeebad Scheveningen, en Holland Radio. Hij ontwierp ook boekbanden.